2012. szeptember 3., hétfő

Padlizsánkrém 1.

A padlizsánkrém is egy olyan étel, amelyre nincs két egyforma recept. Vannak standard alapanyagok (mint pl. a padlizsán :-) ), melyeket rendszeresen felhasználnak benne, de mégsem találunk két egyformát. Szombaton a piacon jártunk és többek között padlizsán vettünk. Az eladó hölgy azzal reklámozta az árut, hogy mindenki most vásárol padlizsánt, mert most érdemes eltenni a mélyhűtőbe. Közben elmesélte, hogy ő is fagyasztani szokta, majd télen milyen remek padlizsánkrémet készít belőle. Ez adta az ötletet, hogy pár darabbal többet vásároljunk és készítsünk belőle padlizsánkrémet. De ezúttal nem a megszokott fokhagymás alapon, hanem kicsit módosítva. Lássuk az új receptet:

Hozzávalók:

  • 2 nagy padlizsán
  • fél fej hagyma
  • 3 keménytojás
  • só, bors
  • olívaolaj
  • citromlé


Elkészítés:

A padlizsánokat tepsibe helyezzük, és 180 fokon 20-30 perc alatt megsütjük. A héját felvágjuk és kikaparjuk a belsejét. Az egészet beletesszük egy aprítógépbe, mellédobjuk a feldarabolt hagymát és a gép segítségével pürésítjük. Ha megvan, öntünk bele egy kevés olajat, sózzuk, borsozzuk, csepegtetünk rá egy kis citromlevet, majd újra elkeverjük. Kicsit savanyíthatunk még rajta egy kevés csípős-paprikás mustárral. Amikor az ízek már rendben vannak, kitesszük egy tálba, a tojásokat apróra vágjuk és belekeverjük. Pirítóssal, csípős paprikakrémmel, sajttal tálaljuk (legalábbis nekem :-) ). Természetesen lehet aprítógép nélkül, simán villával is összekeverni, ez esetben a hagymát apróra vágjuk és persze az eredmény valamivel darabosabb lesz (ami persze nem baj).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése