2012. szeptember 3., hétfő

Pulykamell mustáros paprikamártással

Gyors étel, magyaros íz, sok extra sem kell hozzá.

Hozzávalók:


  • 0,5 kg pulykamell vékony szeletekre vágva
  • 2 nagyobb paprika karikázva
  • mustár
  • só, bors
  • fél nagy doboz tejföl
  • 3 ek liszt
  • 4 dl víz


Elkészítés:

A húsok mindkét felét sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, majd fél órát állni hagyjuk. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a húsok mindkét oldalát (kicsit piruljon is meg). Közben hozzáadjuk a paprikákat is, hogy azok is süljenek, piruljanak. A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd a vízzel higítjuk. Amikor a húsok megpirultak, ráöntjük a tejfölös keveréket és addig forraljuk, míg a hús puha lesz és a mártás besűrűsödik. A végén igazítunk a fűszerezésen, majd  rizzsel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése