Hozzávalók:
- 80 dkg marhahús (felsál, bélszín)
- olaj
- 1 ek. római kömény
- só
- Na-glutamát (opcionális)
- osztrigaszósz (opcionális)
- 3 kk. Erős Pista (vagy Édes Anna - esetleg vegyesen ízlés szerinti arányban)
- 2 ek. étkezési keményítő
- 3 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 ek. cukor
- 2 tojás
- 1 ek. szezámmag
- 1 ek. szezámolaj
Elkészítés:
A húst vékony lapokra vágjuk. Azért ne legyen átlátszó, mert akkor száraz lesz! A páchoz összekeverjük az osztrigaszót, keményítőt, tojást, sót, egy kevés olajat és egy kevés vizet. Ki-ki hite/ meggyőződése/ dietetikusa/orvosa szerint tehet bele Na-glutamátot is. Állítólag ettől jobban összeérnek az ízek, de enélkül is jó lesz (én most pl. nem tettem bele). Ezt a pácot ráöntjük a húsra és elkezdjük masszírozni, hogy felszívja a folyadékot. Ha felszívta és még úgy érezzük tudna többet is, tehetünk még hozzá vizet és azt is belemasszírozzuk a húsba. Nagyon sok folyadékot tud felszívni és ettől puhább lesz a hús.
Bő olajban kisütjük a marhát, majd kiszedjük egy tálra. Fontos, hogy nem kell sokáig sütni. Ha elég meleg az olaj, akkor csak addig, míg már nem véres a felülete (kb. 2 perc). Így puha lesz és már nem nyers. Ha sokáig sütjük, akkor kell vagy 15 perc mire már nem rágós, de akkor száraz lesz az egész.
A wokban 3-5 cl olajat forrósítunk. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd a római köményt, ezután a paprika-krémet, Na-glutamátot (ha akarjuk), cukrot, sót, szezámolajat, szezámmagot. Mikor jól összepirultak a fűszerek (vigyázzunk, ne égjen oda, főleg a fokhagyma hajlamos hamar megégni!), beleöntjük a húst, összekeverjük, 1-2 percig még sütjük és már tálalható is. Én most zöldséges tésztával kínáltam, de jó hozzá a sima rizs is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése